Expeditie Mars

Groep 5 - 8

3 lessen van 90 minuten

 

Met de hele klas gaan we een verre planeet verkennen. Wat heb je daarvoor nodig?

 

50 jaar geleden stond de eerste mens op de maan.

De ruimte met z'n ontelbare sterren en planeten blijft ons fascineren. Gaan we ooit naar Mars? of verder?

 

We ontwerpen en bouwen ruimtevaartuigen: raketten, satellieten, lanceerinstallaties, robotverkenners en marswagentjes. We laten de fantasie de vrije loop.

 

Er is ruim aandacht voor technische vaardigheden zoals werken met tafelboormachine en lijmpistool. Nadenken over beweegbare constructies, wielophanging en besturing. Elke les begint met een korte verdiepende inleiding.

 

Tijdens het project wordt het lokaal aangekleed met posters van bestaande ruimtevaartuigen en verre hemellichamen. Aan het eind van de laatste les bouwen de leerlingen een mooie tentoonstelling.

Combineren

De workshops Expeditie Mars zijn heel goed te combineren met een bezoek aan het Artis planetarium. De voorstelling "reis door het heelal" is een absolute aanrader.

 

Schoolbreed programma

In samenwerking met Stichting De Rode Loper op School en kunstenaars Maartje Jaquet en Petra Veenstra is het mogelijk voor alle leeftijden binnen de school een inspirerend programma aan te bieden binnen het thema "heelal".

Op SBO Het Spectrum heeft dit al geleid tot een fantastische show met naast ruimtevaartuigen ook een ruimte-modeshow, animatiefilmpjes, tekeningen en zelfs een lied over het heelal.

Copyright © 2016 - 2021 meestergerald.nl / alle rechten voorbehouden — voorwaarden